Memories of Hungary | Bemutatkozás
Memories of Hungary is the biggest souvenir-shop network in Hungary, Budapest for tourists and hungarians too.
memories of hungary, souvenirs, budapest, hungary, Hungary, gifts, sightseeing, tourist info, tourist, information, hungarian, hungarian souvenirs, hungary souvenirs, hungary gifts, Buda, Pest
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396, lang-hu,ajax_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Memories of Hungary

Történetünk 2010-ben kezdődött, amikor hosszas tervezgetés után megszületett az első Memories-bolt. Hosszas és alapos tervezgetés után egy dolgot biztosan tudtunk:mindenképpen mások akarunk lenni, mint mások… Ezen elvünkhöz mai napig ragaszkodunk, és remélhetőleg a hozzánk betérők is rögtön megérzik üzleteink sajátos hangulatát.

Tágas, áttekinthetően berendezett boltjaink kényelmes válogatást biztosítanak a vendégeknek. Széles, ugyanakkor rendkívül minőségi termékkínálatot alakítottunk ki, aminek köszönhetően a turisták mindent megtudhatnak az ország legeldugottabb szeletének látnivalóiról is. Igyekszünk valódi élményt nyújtani: a hozzánk betérőket kétnyelvű ismertetőkön tájékoztatjuk nem csak a termékekről, de az azokhoz kapcsolódó népszokásokról, hagyományokról, vagy akár az ajándék történetéről is. Polcainkon a klasszikus ajándéktárgyakon túl minőségi hungarikumok sorakoznak, de széles választékát biztosítjuk a gyermekjátékoknak, vagy akár a magyar konyha ízvilágának is. Az utóbbi években különösen nagy hangsúlyt fektetünk saját kollekcióink tervezésébe is, amiket vendégeink is nagy örömmel fogadnak. Igyekszünk valódi kincsesbánya lenni, apró szigetek a városban, amik már önmagukban élményt nyújtanak.

BOLTJAINK

rept

Telefon: +36 30 346 8785

Liszt Ferenc Repülőtér Terminal 2B Ajándékbolt

H-1185 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
h

Telefon: +36 30 133 9098

Halászbástya Ajándékbolt - Fine Food & Wine

H-1014 Budapest, Hess András tér 1-3.
5

Telefon: +36 30 846 6931

Margisziget Ajándékbolt

H-1007 Budapest, Margitsziget
]
s

Telefon: +36 30 346 8785

Liszt Ferenc Repülőtér Ajándékbolt

H-1185 Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt
par1

Telefon: +36 1 269 0089; +36 30 133 9308

Országház Ajándékbolt

H-1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Országház Látogatóközpont
cor1

Telefon: +36 30 140 2001

Halászbástya Ajándékbolt

H-1014 Budapest, Hess András tér 1-3.
IMG-2536v

Telefon: +36 30 184 9253

Főőrség Ajándékbolt

Budavári Palota , Hunyadi-udvar, 1014

TERMÉKEINK

Közel tízezer terméket tartalmazó kínálatunk erősségeit néhány példával illusztráljuk.

Saját kollekcióink


Országház kollekció

A Parlament szebbnél szebb ablakaival, részletgazdag motívumaival minket is megihletett. Saját fejlesztésű és tervezésű kollekciónk az Országházat ismerő szakemberekkel együttműködve született, és a részletekre fókuszálva mutatja meg a hely történelmi szépségét.

Ruin Pubs kollekció

Romkocsmáink egyedi hangulata lassan szerte Európában ismert lesz, és a fiatalok számára Budapest kötelező látnivalói közé tartoznak. Ez az új kollekciónk elsősorban őket célozza meg: modern darabjaink nem csak souvenirek, de hasznos kellékei is lehetnek egy péntek esti fröccsözésnek.

Memories of Hungary kollekció

Az első Memories of Hungary kollekció Magyarországot akarta megközelíteni kicsit másképp, mint ahogy az eddig megszokott volt. Kedves figuráink (a huszár és a puli) bárki szívébe gyorsan belopják magukat.

Ízelítő klasszikus termékeinkből


Herendi porcelán

A hungarikumok közül talán a legismertebb nemzetközi szinten is. Boltjainkban széles választékot tartunk fenn a legnépszerűbb mintákból és formákból, a klasszikustól a modern stílusú Herendi darabokig.

Kalocsai porcelán

A klasszikus és modern kalocsai minták megjelenése porcelánon a Kalocsai Porcelánmanufaktúra jóvoltából. Kézzel festett, letisztult darabok.

Busó álarc

A mohácsi busójárás kétségkívül a magyarországi hagyományok egyik legizgalmasabb színfoltja, 2009 óta rajta van az UNESCO‚ ‘Emberiség Szellemi Kulturális Öröksége‘ reprezentatív listáján. Eredeti mohácsi kézzel faragott maszkjainkat Rosta Endre népi iparművész készíti.

Magyar design


Gömböc

A Memories of Hungaryben is kapható a nagy sikerű magyar találmány, a Gömböc, mely mindig talpra áll. Specialitása, hogy összesen két egyensúlyi pontja van, ezekből az egyik stabil, a másik instabil. Ezt korábban matematikailag képtelennek tartották.

Nami malac

A Nami malacot a nálunk őshonos mangalica ihlette. Anyaga kézzel készült hevesi szőttes: eredeti motívumokkal borított len, kender és pamut. Akár párnaként is használható.

Rubik-kocka

Rubik Ernő világhíres találmánya, az örökzöld ,,bűvös kocka“ és több utóda a mi üzleteinkben is elérhető, a fiatalok és gyerekek egyik kedvenc választása.

Birdy

Az első Birdy 2000-ben látta meg a napvilágot. A forma születését Karsay Judit érzései és képzelete inspirálta. Évek alatt alakult ki a Birdy végleges formája, melyet a szabadalmi hivatalban “Birdy by Karsay” néven tartanak számon. A sajátos eljárás következtében nincs két tökéletesen ugyanolyan színű madár, mindegyiknek saját, egyedi festése, színe van. Jelen pillanatban a madarak öt különböző méretben készülnek.

Dolfoart

A tehetséges, fiatal tervező különleges kollekciói nem csak egyediek, de környezetbarátak is. Termékei visszaadják az igazi nagyvárosi hangulatot miközben folyton megújulnak.

Divat


Zema

A porcelánból készült ékszerek újdonságként robbantak be a magyar divat világába, készítésük módját most is titok övezi.A ZEMA ékszereket magyar festőművészek készítik Pálházán, 21 karátos aranyat és 24 karátos platinát is felhasználva. A stílust teremtő márkára már külföldön is felfigyeltek: a ZEMA ékszerek bemutatkoztak londoni, párizsi, moszkvai divatbemutatókon is, de megkezdődött a tengerentúli közönség meghódítása is.

Matyodesign

Az Észak-Magyarországon élő ’matyók’ népművészete egyike a legszínesebbeknek a régióban, egyedi megoldásai és motívumvilágának összetettsége révén 2012 óta az UNESCO világörökség része. A régi díszítő hagyományt a 21. század emberének szemszögéből a Matyodesign gondolta újra.

Lépj kapcsolatba velünk!