Memories of Hungary | Átadták a Memories grafikai pályázatának díjait a Képzőművészeti Egyetemen
Memories of Hungary is the biggest souvenir-shop network in Hungary, Budapest for tourists and hungarians too.
memories of hungary, souvenirs, budapest, hungary, Hungary, gifts, sightseeing, tourist info, tourist, information, hungarian, hungarian souvenirs, hungary souvenirs, hungary gifts, Buda, Pest
15721
post-template-default,single,single-post,postid-15721,single-format-standard, lang-hu,ajax_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Átadták a Memories grafikai pályázatának díjait a Képzőművészeti Egyetemen

13 okt Átadták a Memories grafikai pályázatának díjait a Képzőművészeti Egyetemen

Memories of Hungary cégcsoport és a Hungarian Souvenirs Kft. a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel közösen hirdetett az év elején pályázatot az Egyetem hallgatói számára, mely szabadon választott, karakteres, kiemelkedő budapesti turisztikai látványosságok bemutatását célzó grafikai tervek születését kívánta elősegíteni.

Tavasszal a beérkezett pályaművek zsűrizése ugyan még megtörtént, de a díjátadásra a járványhelyzet miatt már nem került sor. A kiírók ezt pótolva végül október 7-én adták át a díjakat és okleveleket a nyertes hallgatóknak.

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen az együttműködést a MKE Innovációs és Tudásközpont támogatta, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt Egyetemi innovációs ökoszisztéma pályázat keretében hozott létre az intézmény. A Központ elsődleges feladata a képzőművészeti és az üzleti szféra összekapcsolásában rejlő lehetőségek kibontakoztatása, melynek köszönhetően a mostanihoz hasonló, további együttműködések várhatók, és a tehetséggondozás is új szintre lép.

A kiíró Memories-csoport, Magyarország egyik vezető ajándéktárgy-forgalmazója bolthálózatában magas minőségű magyar ajándéktárgyakat kínál a Budapestre látogatóknak. Több mint 10.000 cikkből álló szortimentjének jó része saját terméktervező műhelyeiből kerül ki. A pályázat során született hallgatói tervek legjobbjai ennek a folyamatnak a részeként elsősorban a 18-30-as korosztályba tartozó külföldi turistáknak szánt „szuvenírekben” testesülhetnek majd meg.

Bár a járvány miatti korlátozások ma a turisztikai szektort érintik talán a legsúlyosabban, aligha kérdéses, hogy Magyarország és Budapest a későbbiekben is vonzó úticél marad. Így a magyar népi, kulturális, tudományos hagyományokra, a hungarikumokra, a nagy magyarokra emlékeztető, művészi igényességgel megtervezett ajándéktárgyakba ezekben a hónapokban befektetett műhelymunka a járvány csillapodtával, talán már a következő idegenforgalmi szezonban „termőre fordulva” a magyar országimázst erősítő tárgyakban testesülhet meg.

A mostani, bruttó 600.000 forint összdíjazású pályázatra ötvennél több, valóban „fiatalos”, ötletes, magas színvonalú pályamunka érkezett. Közülük választotta ki az első hármat az egyetem oktatóiból és a díjakat felajánló szervezetek termékfejlesztési szakembereiből álló zsűri. A bírálók a helyezettek mellett még hét további pályamunkát érdemesítettek dicsérő oklevélre.

I. helyezett:                 Sophie Magalashvili – Zsolnay (300.000 Ft)

II. helyezett:               Tőrincsi Krisztián – a “Függőleges vonalas” (200.000 Ft)

III. helyezett:              Sárosi Dániel – “Címeres, Puskás” (100.000 Ft)

Dicsérő oklevélben részesült Drabik Anna, Lénárd Enikő, Mezei Viktória, Nagy Rebeka Míra, Pothárn Júlia, Tőrincsi Krisztián, Umlauf Adrienn

——————————————————————————

Az eredetileg tervezett ünnepélyes díjátadó helyett a jelenlegi helyzethez igazították az eseményt a szervezők. A járványügyi szabályok betartása mellett, korlátozott létszámú meghívottal került sor a díjak és oklevelek átadására.

Nincs komment

Post A Comment