Memories of Hungary | Dolfoart – kreativitás és Budapest
Memories of Hungary is the biggest souvenir-shop network in Hungary, Budapest for tourists and hungarians too.
memories of hungary, souvenirs, budapest, hungary, Hungary, gifts, sightseeing, tourist info, tourist, information, hungarian, hungarian souvenirs, hungary souvenirs, hungary gifts, Buda, Pest
15096
post-template-default,single,single-post,postid-15096,single-format-gallery, lang-hu,ajax_fade,page_not_loaded,,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Dolfoart – kreativitás és Budapest

22 jan Dolfoart – kreativitás és Budapest

Szeretjük a bátor embereket, akiknek kezei közül mindig valami egészen egyedi kerül ki és olyan szemszögből tudják megmutatni az országot, vagy a várost, amit még sosem láttunk. A Dolfoart termékek megálmodója karakteres srác nagy tervekkel. Egy fiatal, aki az érdeklődését és a képzettségét egy egyedi, saját vállalkozásban tudta kibontakoztatni, miközben fejlődik, és új babérokra tör. Füzetein, naptárain és képeslapjain visszaköszön Budapest ezer arca– ahogy Ő látja. Portré.

 

budapest2.jpg

Idegenvezető vagy, de építészetet is tanultál.  E két pillér vezetett a Dolfoart-hoz?

 Igen. Emberekkel szerettem volna foglalkozni és érdekelt a rendezvényszervezés, először ezen a területen dolgoztam. Aztán jött egy lehetőség, amiért el kezdtem idegenvezetést tanulni, miközben már gyerekkoromtól rajzoltam és vonzott az építészet is.  Utóbbit tanultam is, de hamar rájöttem, hogy nem ez az utam: illusztrátorként szeretnék dolgozni. Párszor megmutattam a turistáknak a várost, és ekkor vettem észre, hogy a csodálatos épületeinkről és hídjainkról olyan képeslapok készülnek, amik nem adják vissza azok valódi szépségét. Így kezdődött. Hetekig jártam a várost, rajzoltam, hol a helyszínen, hol fényképről és így születtek meg az első termékek: a képeslapok.

 

Honnan merítettél ötleteket?

Csak azt tudtam, hogy mást szeretnék csinálni, mint a többiek, ezért szándékosan nem figyeltem a konkurenciát, nehogy befolyásoljon. Az első alkotások papírra, tollal készültek, amiket bescanneltem és számítógépen javítottam fel. Ezek kerültek végül a barna lapokra. Budapest ezer arcát mutatom be, ami persze találkozik a vásárlók igényeivel is. Ma már gépen készülnek az alkotások, hiszen itt új színeket és tollvastagságokat próbálhatok, de a tollról nem akarok lemondani: az első rajz mindig a papíron születik meg.

 

budapest_3.jpg

Mit tartasz fontosnak a munkád során?

Kezdetektől fontos volt, hogy mindent én végezzek, így nem csak a tervezéshez fűződik a nevem, de a termékeket is én készítem el olyan alapanyagokból, amiket én választottam ki. Fontos, hogy újrahasznosított kartonnal dolgozok, ami nem csak az eleganciát kölcsönzi a Dolfoart termékeinek, hanem a környezetet is kíméljük. Tele vagyok ötletekkel: egy jótékonysági rendezvényre készítettem Velencéről grafikát, de a Szigeten is témához illő kollekcióval jelentünk meg. Mai napig én végzem a könyvelést, terveztem a webshopot, de ezeket lassan ki kell adni a kezeim közül. A Memories of Hungary-vel saját kollekción is dolgoztunk: A Bazilika, a Lánchíd és a Parlament jelenik meg táskákon, pólókon, bögréken, radírokon, gyűszűkön és más termékeken.

 

Gondolom nehéz volt az indulás….

Bátortalan voltam. Nem tudtam, lesz-e az ilyen típusú termékekre igény, hogy fogják fogadni. Kopogtattam souvenir boltoknál, ahol szívesen fogadtak. Szerencsére most már inkább engem keresnek.

 

Mit hoz a jövő?

budapest.jpg

A jelenlegi klasszikus vonalat szeretném megtartani, amit egy elegánsabb termékcsaláddal fogok kiegészíteni. Remélem új országok, új városok is megjelenhetnek lassan a tárgyakon, miközben érdekelnek a társadalmi problémák is: régóta tervben van egy, a klímaváltozással kapcsolatos illusztrációsorozat is.

 

Mit jelent számodra Budapest?

 A sokrétegűséget, a folyamatos meglepetést. Külföldi szemmel nézve nem vagyunk igazán nagy város, mégis az ember mindent megtalál, amit keres. Folytonos a megújulás, miközben megtartjuk a régi értékeinket, képtelenség megunni. Atmoszférája összehasonlíthatatlan más városokéval.

 

A Dolfoart design termékeit keresd a Memories of Hungary üzleteiben!

dolfologo.jpg

Tags:
, ,
Nincs komment

Post A Comment